Woning isoleren Poucet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Poucet? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Poucet. We bespreken topics als isolatie van verwarmingsbuizen en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-poucet-4280

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Meer stilte in huis
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€167,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Poucet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Poucet is financieel toegankelijk (al vanaf € 870 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Poucet kost ongeveer €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het rendement is al snel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is zo’n €870 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene interessante vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Poucet (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Poucet is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Op deze website berekenen we de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Poucet. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€645
(€5850)
€1090
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€190
(€2000)
€395
(€2700)
Spouwmuur€400
(€725)
€510
(€2600)
€815
(€3675)
HR++ glas€195
(€2650)
€260
(€3900)
€440
(€4525)
isolatie poucet 4280

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Poucet?

Wat is het voordeel van mijn woning in Poucet isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Mega en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €275 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder check je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Hannut

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Hannut voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Poucet wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Poucet voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Poucet. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment