Woning isoleren Moxhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Moxhe? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Moxhe. We zoomen in op vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en schijntocht. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-moxhe-4280

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€167,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check jij de meest rendabele methodes om een woning in Moxhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Moxhe is interessant (vanaf € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €255 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €2000 en de besparing loopt op tot €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Moxhe kost gemiddeld €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Je profiteert van circa €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Moxhe (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Moxhe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. Dat komt neer op €800 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Moxhe. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€855
(€4900)
€1250
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€240
(€2300)
€390
(€3000)
Spouwmuur€335
(€775)
€590
(€2075)
€910
(€3475)
HR++ glas€250
(€2100)
€335
(€4275)
€380
(€4700)
isolatie moxhe 4280

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Moxhe?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Moxhe isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, dat betekent een winst van 255 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand check je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Hannut

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hannut meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Moxhe wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Moxhe voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Moxhe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment