Woning isoleren Sint-Pieters-Kapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Pieters-Kapelle? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als isolatie van de vloer of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Sint-Pieters-Kapelle. We bespreken topics als de garage isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-pieters-kapelle-1541

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode1541
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Sint-Pieters-Kapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Pieters-Kapelle kan erg voordelig (om en nabij de € 920 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1775 en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sint-Pieters-Kapelle kost plusminus €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het rendement is circa €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Pieters-Kapelle (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Sint-Pieters-Kapelle is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Pieters-Kapelle. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€885
(€5250)
€970
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€175
(€2400)
€330
(€2700)
Spouwmuur€360
(€975)
€430
(€2425)
€850
(€3175)
HR++ glas€250
(€2675)
€310
(€4175)
€415
(€5175)
isolatie sint-pieters-kapelle 1541

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Pieters-Kapelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Pieters-Kapelle isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Herne

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Herne aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herne
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Sint-Pieters-Kapelle wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Pieters-Kapelle voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Pieters-Kapelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment