Woning isoleren Lembeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lembeek? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals het dak isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Lembeek. Je komt meer te weten over onderwerpen als je dak isoleren en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lembeek-1502

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode1502
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€165,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Lembeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lembeek is goed te betalen (al vanaf € 720 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lembeek kost doorgaans €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het rendement is ong. €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende populaire opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Lembeek (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Lembeek is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. Dat is dus al gauw €1150 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Lembeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€845
(€5250)
€1130
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€195
(€2000)
€305
(€3000)
Spouwmuur€265
(€1250)
€640
(€2725)
€800
(€3500)
HR++ glas€225
(€2700)
€320
(€3625)
€375
(€5375)
isolatie lembeek 1502

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lembeek?

Waarom zou ik mijn woning in Lembeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en geeft een besparing van €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Halle

Mede door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Halle meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Halle
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Lembeek wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lembeek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Lembeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment