Woning isoleren Mellery

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mellery? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Mellery. We gaan aan de slag met onderwerpen als tochtprofielen en koudebruggen. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mellery-1495

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Rust en comfort in huis
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode1495
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de meest interessante methodes om jullie woning in Mellery te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mellery is financieel toegankelijk (om en nabij de € 840 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1625 en het bespaart circa €195 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mellery kost plusminus €5850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1070. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het voordeel is plusminus €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. Hierna benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Mellery (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Mellery is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mellery. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4200)
€785
(€6400)
€1090
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€260
(€1650)
€305
(€2750)
Spouwmuur€185
(€1675)
€720
(€1975)
€840
(€3550)
HR++ glas€215
(€2900)
€275
(€3100)
€400
(€4675)
isolatie mellery 1495

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mellery?

Waarom juist nu mijn huis in Mellery isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en geeft een besparing van €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Villers-La-Ville

Via een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Villers-La-Ville aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Ville
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mellery wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mellery voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Mellery. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment