Woning isoleren Oisquercq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oisquercq? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties als bijv. isolatie van de binnengevel en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Oisquercq. We staan stil bij topics als isolatie van de binnengevel en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oisquercq-1480

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Groene investering
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode1480
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Oisquercq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oisquercq is financieel toegankelijk (ongeveer € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oisquercq kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je pakweg €860 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oisquercq (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw woning in Oisquercq is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oisquercq. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€645
(€6250)
€1090
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€265
(€1950)
€395
(€3050)
Spouwmuur€335
(€1050)
€530
(€2375)
€805
(€3550)
HR++ glas€250
(€2050)
€310
(€4000)
€420
(€5300)
isolatie oisquercq 1480

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Oisquercq?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oisquercq isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Tubize

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tubize voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tubize
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Oisquercq wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oisquercq voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Oisquercq. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment