Woning isoleren Regio Vlaams Brabant

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vlaams Brabant? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals tussenwanden isoleren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Vlaams Brabant. We gaan aan de slag met items als isolatie van de buitengevel en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vlaams-brabant-3370

 • Lagere maandlasten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Beter energielabel

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vlaams Brabant (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Vlaams Brabant is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Vlaams Brabant. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€725
(€5300)
€1010
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€240
(€2550)
€350
(€3600)
Spouwmuur€375
(€1550)
€450
(€2800)
€875
(€3175)
HR++ glas€210
(€2350)
€290
(€3075)
€370
(€4650)

Halle
Herne
Bever
Hoeilaart
Galmaarden
Sint-Pieters-Leeuw
Drogenbos
Linkebeek
Sint-Genesius-Rode
Beersel
Pepingen
Dilbeek
Asse
Ternat
Opwijk
Lennik
Gooik
Roosdaal
Liedekerke
Wemmel
Merchtem
Affligem
Vilvoorde
Steenokkerzeel
Machelen
Londerzeel
Grimbergen
Meise
Kapelle-Op-Den-Bos
Kampenhout
Zaventem
Kraainem
Wezembeek-Oppem
Zemst
Leuven
Herent
Huldenberg
Oud-Heverlee
Bertem
Kortenberg
Tervuren
Overijse
Rotselaar
Tremelo
Begijnendijk
Keerbergen
Haacht
Boortmeerbeek
Aarschot
Lubbeek
Holsbeek
Scherpenheuvel-Zichem
Diest
Tienen
Hoegaarden
Linter
Bierbeek
Boutersem
Glabbeek
Tielt-Winge
Landen
Zoutleeuw
Geetbets
Bekkevoort
Kortenaken

Informatie rondom isolatiepremie in Vlaams Brabant

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Vlaams Brabant aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vlaams Brabant
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!