Woning isoleren Herve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Herve? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als bijv. de vloer isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Herve. We gaan aan de slag met topics als isolatie van verwarmingsbuizen en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-herve-4650

 • Lagere maandlasten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Je kunt klein beginnen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4650
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Herve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Herve kan erg voordelig (vanaf zo’n € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €200, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Herve kost ongeveer €4950. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Dit levert op pakweg €870, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog enkele rendabele werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Herve (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Herve is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 p/jaar. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Herve. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€815
(€4850)
€1020
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€170
(€1650)
€395
(€3200)
Spouwmuur€340
(€1650)
€600
(€2275)
€910
(€3675)
HR++ glas€220
(€2700)
€305
(€4200)
€380
(€4900)
isolatie herve 4650

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Herve?

Waarom zou ik mijn huis in Herve isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en dat levert gemiddeld op €270, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website vind je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Herve

Mede door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herve kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Herve
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Herve wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Herve voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Herve. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment