Woning isoleren Tignée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tignée? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Tignée. We gaan aan de slag met items als de garage isoleren en warmtelekken. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-tignee-4630

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode4630
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€172,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Tignée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tignée is betaalbaar (vanaf ongeveer € 790 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten fluctueren rond de €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, steenwol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tignée kost je zo’n €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Daarmee bespaar je grofweg €820 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Tignée (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een groenere wereld? Isoleren van een woning in Tignée kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat komt neer op €900 per jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tignée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4100)
€845
(€7450)
€1140
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€220
(€1900)
€325
(€3250)
Spouwmuur€385
(€925)
€720
(€2225)
€910
(€3525)
HR++ glas€240
(€2150)
€295
(€3725)
€405
(€5025)
isolatie tignee 4630

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Tignée?

Waarom mijn woning in Tignée isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Soumagne

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Soumagne aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soumagne
Het is simpel: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Tignée wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tignée voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Tignée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment