Woning isoleren Bellaire

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bellaire? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als vloerisolatie of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Bellaire. We gaan aan de slag met onderwerpen als radiatorfolie en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bellaire-4610

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder vervuiling
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteBeyne-Heusay
Postcode4610
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest interessante manieren om jullie woning in Bellaire te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bellaire is betaalbaar (al vanaf € 850 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 (jaarlijkst, prijzen november 2023).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bellaire kost je zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Je profiteert van pakweg €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bellaire (november 2023)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een duurzame maatschappij? Isoleren van de woning in Bellaire is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bellaire. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3100)
€775
(€5950)
€1050
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€255
(€1800)
€345
(€3600)
Spouwmuur€325
(€825)
€480
(€2575)
€930
(€3200)
HR++ glas€200
(€2850)
€275
(€3300)
€420
(€5150)
isolatie bellaire 4610

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bellaire?

Waarom juist nu mijn huis in Bellaire isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €225, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote projecten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Beyne-Heusay

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Beyne-Heusay in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beyne-Heusay
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Bellaire wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bellaire voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Bellaire. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment