Woning isoleren Lichtervelde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lichtervelde? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties als isolatie van de gevel of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Lichtervelde. Bijvoorbeeld vraagstukken over de spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lichtervelde-8810

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Beschermt ook tegen brand
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLichtervelde
Postcode8810
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€164,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Lichtervelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lichtervelde is goedkoop (om en nabij de € 740 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lichtervelde kost +/- €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Hiermee bespaar je plusminus €790 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal populaire uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lichtervelde (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Lichtervelde kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. Dat is dus al gauw €1475 (jaarlijks). Op deze website vind je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lichtervelde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€795
(€5900)
€1200
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€185
(€2550)
€325
(€3450)
Spouwmuur€345
(€975)
€590
(€2425)
€845
(€3525)
HR++ glas€200
(€2100)
€260
(€3575)
€440
(€4450)
isolatie lichtervelde 8810

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lichtervelde?

Waarom zou ik mijn huis in Lichtervelde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en dat bespaart tot €265 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lichtervelde

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Lichtervelde op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lichtervelde
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lichtervelde wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lichtervelde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Lichtervelde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment