Woning isoleren Roeselare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Roeselare? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als triple glas en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Roeselare. Je leest uitvoerig over onderwerpen als gevelisolatie en K-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-roeselare-8800

 • Snel terugverdiend
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Een warmere én stillere woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€164,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Roeselare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roeselare is betaalbaar (vanaf plusminus € 790 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roeselare kost plusminus €5150. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11000. Hiermee bespaar je circa €770, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei populaire alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Roeselare (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Roeselare is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Roeselare. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€855
(€5250)
€930
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€260
(€2550)
€330
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1650)
€720
(€2775)
€815
(€3000)
HR++ glas€220
(€2850)
€305
(€3025)
€425
(€4675)
isolatie roeselare 8800

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Roeselare?

Wat is het voordeel van mijn woning in Roeselare isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Roeselare

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Roeselare op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Roeselare
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Roeselare wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Roeselare voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Roeselare. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.



Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment