Woning isoleren Ingelmunster

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ingelmunster? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Ingelmunster. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van binnenmuren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ingelmunster-8770

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIngelmunster
Postcode8770
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Ingelmunster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ingelmunster is voordeling (vanaf plusminus € 970 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ingelmunster kost ongeveer €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is plusminus €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we allerlei populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ingelmunster (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Ingelmunster is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Ingelmunster. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€645
(€4950)
€1080
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€190
(€2200)
€315
(€2750)
Spouwmuur€345
(€1575)
€690
(€2800)
€805
(€3100)
HR++ glas€205
(€2775)
€260
(€4000)
€415
(€4600)
isolatie ingelmunster 8770

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ingelmunster?

Waarom juist nu mijn huis in Ingelmunster isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en geeft een besparing van €250 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina tref je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Ingelmunster

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ingelmunster kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ingelmunster
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ingelmunster wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ingelmunster voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Ingelmunster. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment