Woning isoleren Waregem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Waregem? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Waregem. We bespreken thema’s als isolatie van de dakkapel en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-waregem-8790

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8790
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Waregem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waregem is interessant (om en nabij de € 810 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €195 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €210 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Waregem kost gemiddeld €4700. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Dit levert op ong. €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we verscheidene alternatieve opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Waregem (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Waregem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. Dat komt neer op €1375 p/jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Waregem. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€875
(€7250)
€1190
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€235
(€1850)
€375
(€2800)
Spouwmuur€400
(€1475)
€530
(€2300)
€780
(€3525)
HR++ glas€235
(€2700)
€335
(€3775)
€435
(€5025)
isolatie waregem 8790

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Waregem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Waregem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Waregem

Met behulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Waregem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waregem
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Waregem wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waregem voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Waregem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment