Woning isoleren Meulebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meulebeke? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van muren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Meulebeke. Je komt meer te weten over items als isolatie van muren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-meulebeke-8760

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMeulebeke
Postcode8760
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de interessantste methodes om je woning in Meulebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meulebeke kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 890 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1900 en de winst ligt rond de €200 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Meulebeke kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Dit levert op zo’n €880, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Meulebeke (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Meulebeke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 (jaarlijks). Hieronder komen we met de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Meulebeke. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€805
(€6000)
€1200
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€245
(€1650)
€330
(€3250)
Spouwmuur€255
(€1650)
€750
(€1900)
€860
(€3125)
HR++ glas€195
(€2300)
€315
(€4000)
€390
(€4975)
isolatie meulebeke 8760

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meulebeke?

Waarom zou ik mijn woning in Meulebeke isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat levert gemiddeld op €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote acties als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Meulebeke

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Meulebeke voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Meulebeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Meulebeke wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Meulebeke voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meulebeke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment