Woning isoleren Harre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Harre? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Harre. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en R-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-harre-6960

 • Besparen op energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Duurzame investering
 • Voor elk budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode6960
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje zie je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Harre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Harre is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 780 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €2000 en het resultaat is zo’n €270 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, folie, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Harre kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Hiermee bespaar je ong. €910 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog een aantal populaire opties. In het volgende overzicht behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Harre (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Harre is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Harre. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€845
(€6950)
€1100
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€170
(€1800)
€350
(€2750)
Spouwmuur€385
(€725)
€680
(€2075)
€900
(€3450)
HR++ glas€225
(€2350)
€265
(€3100)
€440
(€4700)
isolatie harre 6960

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Harre?

Waarom mijn woning in Harre isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Manhay

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Manhay voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manhay
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Harre wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Harre voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Harre. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment