Woning isoleren Regio Luxemburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Luxemburg? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Luxemburg. Dit kan gaan om topics als isolatie van de schuur en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-luxemburg-6690

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Weinig geluid in de woning
 • Klaar voor de toekomst

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Luxemburg (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Luxemburg is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Hieronder check je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Luxemburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4300)
€625
(€6900)
€1200
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€225
(€2300)
€340
(€3500)
Spouwmuur€255
(€850)
€550
(€2325)
€850
(€3600)
HR++ glas€235
(€2325)
€260
(€3625)
€390
(€4950)

Bastogne
Martelange
Fauvillers
Vaux-Sur-Sûre
Houffalize
Gouvy
Sainte-Ode
Bertogne
Vielsalm
Arlon
Attert
Habay
Tintigny
Etalle
Saint-Léger
Musson
Virton
Rouvroy
Meix-Devant-Virton
Messancy
Aubange
Libramont-Chevigny
Chiny
Florenville
Bouillon
Neufchâteau
Paliseul
Léglise
Saint-Hubert
Bertrix
Herbeumont
Libin
Marche-En-Famenne
Wellin
Tellin
Daverdisse
Durbuy
Nassogne
Manhay
Tenneville
La Roche-En-Ardenne
Rendeux
Hotton
Erezée

Alles over de huidige isolatiepremie in Luxemburg

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Luxemburg aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Luxemburg
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!