Woning isoleren Harsin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Harsin? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen als isolatie van de schuur en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Harsin. Bijvoorbeeld onderwerpen als vliering isoleren en koudeval. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-harsin-6950

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6950
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de interessantste manieren om jouw woning in Harsin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Harsin is aantrekkelijk (rond de € 890 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1950 en de winst ligt rond de €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Harsin kost om en nabij de €5700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het rendement is al snel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12100. Hiermee bespaar je om en nabij €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Harsin (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Harsin kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat komt neer op €850 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Harsin. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€705
(€5650)
€1200
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€275
(€2100)
€355
(€3350)
Spouwmuur€315
(€875)
€720
(€2175)
€945
(€3400)
HR++ glas€195
(€2675)
€320
(€4025)
€400
(€4800)
isolatie harsin 6950

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Harsin?

Waarom zou ik mijn huis in Harsin isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Nassogne

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Nassogne voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Harsin wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Harsin voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Harsin. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment