Woning isoleren Ambly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ambly? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als muren isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Ambly. We staan stil bij topics als de schuur isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ambly-6953

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Dempt het geluid
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6953
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€168,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de interessantste manieren om een woning in Ambly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ambly is interessant (al vanaf € 780 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €250 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ambly kost zo’n €5400. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Het rendement is al snel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. De winst is om en nabij €970 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zijn er verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Ambly (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw huis in Ambly is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Ambly. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€575
(€5100)
€1250
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€295
(€1550)
€395
(€3200)
Spouwmuur€200
(€1575)
€660
(€2600)
€785
(€3450)
HR++ glas€225
(€2500)
€270
(€3775)
€400
(€4825)
isolatie ambly 6953

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ambly?

Waarom zou ik mijn huis in Ambly isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Mega en Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, waarbij u een besparing realiseert van €210, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Nassogne

Met behulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Nassogne meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ambly wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ambly voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Ambly. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment