Woning isoleren Manhay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Manhay? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Manhay. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-manhay-6960

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode6960
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check jij de populairste werkzaamheden om je woning in Manhay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Manhay is interessant (al vanaf € 920 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en het rendement ligt op zo’n €285 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Manhay kost zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11100. Daarmee bespaar je plusminus €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we allerlei populaire opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Manhay (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Manhay is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Manhay. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€585
(€4500)
€1080
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€210
(€2050)
€325
(€2750)
Spouwmuur€335
(€1225)
€500
(€2225)
€795
(€3425)
HR++ glas€245
(€2625)
€275
(€3400)
€450
(€4500)
isolatie manhay 6960

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Manhay?

Waarom moet ook ik mijn huis in Manhay isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Manhay

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Manhay in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Manhay
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Manhay wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Manhay voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Manhay. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment