Woning isoleren Heure-Le-Romain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heure-Le-Romain? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Heure-Le-Romain. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-heure-le-romain-4682

 • Flinke besparing
 • Controle over de temperatuur
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook geluidsdicht
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode4682
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€175,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Heure-Le-Romain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heure-Le-Romain is betaalbaar (al vanaf € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heure-Le-Romain kost ongeveer €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11700. De winst is zo’n €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Heure-Le-Romain (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Heure-Le-Romain is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Heure-Le-Romain. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€785
(€7400)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€245
(€2150)
€315
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1100)
€730
(€2600)
€890
(€3450)
HR++ glas€240
(€2025)
€270
(€4250)
€395
(€5050)
isolatie heure-le-romain 4682

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Heure-Le-Romain?

Waarom juist nu mijn huis in Heure-Le-Romain isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400, dat betekent een winst van 235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand vind je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Oupeye

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Oupeye aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oupeye
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Heure-Le-Romain wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Heure-Le-Romain voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Heure-Le-Romain. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment