Woning isoleren Hermée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hermée? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Hermée. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van deuren en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hermee-4680

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Interessante energiebespaarlening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode4680
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€175,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Hermée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hermée is betaalbaar (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €225 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hermée kost gemiddeld €4750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is pakweg €920 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Hermée (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Hermée is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Hermée. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€685
(€6350)
€920
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€285
(€1700)
€365
(€3450)
Spouwmuur€325
(€975)
€670
(€2050)
€830
(€3400)
HR++ glas€210
(€2575)
€290
(€3275)
€390
(€4825)
isolatie hermee 4680

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hermée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hermée isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Oupeye

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oupeye kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oupeye
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hermée wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hermée voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hermée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment