Woning isoleren Saive

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saive? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van de vloer of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Saive. Je kunt denken aan zaken als isolatie van schuine dak en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-saive-4671

 • Lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4671
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€175,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de meest populaire toepassingen om je woning in Saive te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saive is voordeling (vanaf plusminus € 840 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €250 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Saive kost gemiddeld €4850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11300. De winst is om en nabij €950 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog een aantal rendabele alternatieven. Hieronder beschrijven we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Saive (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Saive is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Saive. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€605
(€6000)
€1210
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€185
(€2500)
€395
(€3150)
Spouwmuur€275
(€750)
€650
(€2425)
€895
(€3500)
HR++ glas€215
(€2525)
€285
(€3225)
€355
(€4925)
isolatie saive 4671

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Saive?

Waarom mijn woning in Saive isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Blégny

Via een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Blégny kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is simpel: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Saive wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saive voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Saive. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment