Woning isoleren Barchon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Barchon? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals de spouwmuur isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Barchon. Je kunt denken aan vraagstukken over HR++ glas en de groene lening. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-barchon-4671

 • Een flink lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Groene investering
 • Weinig last van geluid
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4671
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€174,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref jij de populairste onderdelen om jouw woning in Barchon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Barchon is goed te betalen (vanaf plusminus € 950 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Barchon kost ongeveer €5150. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. De winst is ongeveer €930, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Barchon (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Barchon kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Barchon. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3650)
€815
(€6300)
€1200
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€235
(€2050)
€345
(€3250)
Spouwmuur€225
(€875)
€600
(€2775)
€880
(€3150)
HR++ glas€225
(€2400)
€320
(€3675)
€435
(€4850)
isolatie barchon 4671

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Barchon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Barchon isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, waarbij u een besparing realiseert van €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Blégny

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Blégny kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Barchon wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Barchon voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Barchon. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment