Woning isoleren Charneux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Charneux? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. dakisolatie en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Charneux. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van de vloer en XPS Isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-charneux-4654

 • Besparen op energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4654
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€174,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest interessante manieren om je woning in Charneux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Charneux kan erg voordelig (plusminus € 840 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1775 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Charneux kost plusminus €5900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €900 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er allerlei alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Charneux (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Charneux is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Charneux. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€835
(€6750)
€1180
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€235
(€1850)
€300
(€3200)
Spouwmuur€400
(€1500)
€560
(€2500)
€800
(€3200)
HR++ glas€245
(€1950)
€275
(€3200)
€375
(€4800)
isolatie charneux 4654

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Charneux?

Waarom mijn woning in Charneux isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Herve

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Herve voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Herve
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Charneux wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Charneux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Charneux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment