Woning isoleren Ruiselede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ruiselede? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals vloerisolatie of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Ruiselede. Je kunt denken aan topics als de schuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ruiselede-8755

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRuiselede
Postcode8755
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€163,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de meest rendabele stappen om een woning in Ruiselede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ruiselede kan erg voordelig (rond de € 880 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en het bespaart circa €255 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ruiselede kost zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Dit levert op ong. €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verschillende vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Ruiselede (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Ruiselede is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De besparing komt neer op €1000 (jaarlijks). Onderstaand check je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Ruiselede. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€745
(€6050)
€1030
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€215
(€2350)
€345
(€2900)
Spouwmuur€325
(€1700)
€490
(€1950)
€790
(€3650)
HR++ glas€235
(€2350)
€295
(€3300)
€350
(€5050)
isolatie ruiselede 8755

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ruiselede?

Waarom zou ik mijn woning in Ruiselede isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en geeft een besparing van €250 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Ruiselede

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ruiselede in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ruiselede
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Ruiselede wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ruiselede voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Ruiselede. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment