Woning isoleren Dentergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dentergem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals vliering isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Dentergem. We gaan aan de slag met zaken als de gevel isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dentergem-8720

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode8720
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€163,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be check jij de interessantste methodes om een woning in Dentergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dentergem is interessant (om en nabij de € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1900 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dentergem kost doorgaans €4650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het rendement is pakweg €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verschillende rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dentergem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Dentergem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Hieronder bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Dentergem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€785
(€5900)
€980
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€225
(€2150)
€320
(€3600)
Spouwmuur€365
(€1025)
€650
(€1950)
€890
(€3000)
HR++ glas€190
(€2650)
€275
(€3200)
€445
(€4800)
isolatie dentergem 8720

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Dentergem?

Waarom mijn woning in Dentergem isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700, dat betekent een winst van 255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dentergem

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Dentergem aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dentergem
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Dentergem wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Dentergem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Dentergem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment