Woning isoleren Pittem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Pittem? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Pittem. Bijvoorbeeld topics als isolerende kozijnen en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-pittem-8740

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePittem
Postcode8740
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref je de meest populaire onderdelen om een woning in Pittem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pittem is financieel toegankelijk (vanaf € 920 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Pittem kost zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het rendement is om en nabij €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse populaire oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pittem (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Pittem is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De besparing komt neer op €1025 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Pittem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€585
(€6800)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€210
(€2500)
€340
(€3250)
Spouwmuur€230
(€1300)
€620
(€1900)
€805
(€3550)
HR++ glas€220
(€2625)
€315
(€3325)
€450
(€5275)
isolatie pittem 8740

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Pittem?

Waarom juist nu mijn huis in Pittem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €270 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Pittem

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Pittem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pittem
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Pittem wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Pittem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Pittem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment