Woning isoleren Wingene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wingene? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals vloerisolatie en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Wingene. We gaan aan de slag met vraagstukken over de kruipruimte isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wingene-8750

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder ongedierte
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWingene
Postcode8750
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€163,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Wingene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wingene is interessant (plusminus € 740 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wingene kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je plusminus €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wingene (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Wingene is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wingene. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€675
(€6600)
€1210
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€290
(€1950)
€345
(€3100)
Spouwmuur€210
(€1400)
€550
(€2025)
€945
(€3450)
HR++ glas€210
(€2900)
€265
(€3675)
€385
(€4675)
isolatie wingene 8750

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wingene?

Waarom zou ik mijn woning in Wingene isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Wingene

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Wingene aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wingene
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Wingene wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Wingene voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wingene. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment