Woning isoleren Beernem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beernem? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. de spouw isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Beernem. Je leest uitvoerig over vraagstukken over vloerisolatie en R-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-beernem-8730

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode8730
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€163,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je de interessantste manieren om een woning in Beernem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beernem is goed te betalen beginnend bij € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1625 en de winst ligt rond de €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Beernem kost zo’n €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €830, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we verscheidene vaak toegepaste vormen. Hieronder beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Beernem (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Beernem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Beernem. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€785
(€6300)
€1090
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€180
(€2500)
€375
(€2950)
Spouwmuur€305
(€725)
€730
(€2375)
€890
(€3275)
HR++ glas€220
(€2675)
€325
(€3175)
€425
(€4575)
isolatie beernem 8730

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Beernem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beernem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende klussen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder check je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Beernem

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beernem kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beernem
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Beernem wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Beernem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Beernem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment