Woning isoleren Nettinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nettinne? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals isolatie van binnenmuren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Nettinne. Dit kan gaan om zaken als vloerisolatie en minerale wol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nettinne-5377

 • Minder energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€169,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de meest rendabele acties om jullie woning in Nettinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nettinne kan erg voordelig (ongeveer € 790 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nettinne kost gemiddeld €5400. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Het rendement is plusminus €950 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er meerdere alternatieve opties. Hierna vermelden we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Nettinne (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Nettinne kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 op jaarbasis. Op deze website check je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Nettinne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€735
(€5100)
€930
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€190
(€2150)
€330
(€2950)
Spouwmuur€260
(€1550)
€440
(€2725)
€950
(€3325)
HR++ glas€210
(€2575)
€300
(€3175)
€380
(€4775)
isolatie nettinne 5377

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Nettinne?

Waarom zou ik mijn woning in Nettinne isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, dat betekent een winst van 330, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Somme-Leuze

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Somme-Leuze kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nettinne wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Nettinne voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Nettinne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment