Woning isoleren Maffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maffe? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van platte dak of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Maffe. Denk aan vraagstukken over dakisolatie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-maffe-5374

 • Besparen op energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zet het milieu op 1
 • Weinig last van geluid
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5374
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check jij de populairste toepassingen om jouw woning in Maffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maffe is interessant (al vanaf € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de besparing loopt op tot €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Maffe kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €950. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het voordeel is grofweg €770 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog meer interessante opties. Hieronder benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Maffe (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Maffe is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. De besparing komt neer op €1000 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Maffe. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€825
(€5950)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€175
(€2450)
€385
(€3300)
Spouwmuur€280
(€1550)
€440
(€2800)
€870
(€3075)
HR++ glas€250
(€2175)
€310
(€3450)
€435
(€5200)
isolatie maffe 5374

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Maffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Maffe isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Handy Home, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Havelange

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Havelange kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Maffe wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Maffe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Maffe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment