Woning isoleren Somme-Leuze

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Somme-Leuze? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je uiteenlopende informatie over isolatie Somme-Leuze. Dit kan gaan om vraagstukken over de bodem isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-somme-leuze-5377

 • Interessante terugverdientijd
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€173,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Somme-Leuze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Somme-Leuze kan erg voordelig (rond de € 920 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart circa €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Somme-Leuze kost om en nabij de €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €980. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12800. Hiermee bespaar je ong. €880 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er nog een aantal rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Somme-Leuze (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Somme-Leuze is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Somme-Leuze. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€585
(€6600)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€225
(€2250)
€385
(€3550)
Spouwmuur€350
(€1275)
€520
(€2100)
€820
(€3550)
HR++ glas€230
(€2550)
€270
(€3875)
€375
(€5000)
isolatie somme-leuze 5377

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Somme-Leuze?

Waarom mijn woning in Somme-Leuze isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat bespaart tot €210, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Somme-Leuze

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Somme-Leuze op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Somme-Leuze wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Somme-Leuze voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Somme-Leuze. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment