Woning isoleren Porcheresse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Porcheresse? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals de schuur isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Porcheresse. Dit kan gaan om items als vliering isoleren en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-porcheresse-5370

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5370
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest populaire manieren om jullie woning in Porcheresse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Porcheresse kan erg voordelig (al vanaf € 870 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1775 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Porcheresse kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Dit levert op ong. €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse populaire alternatieven. Hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Porcheresse (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Porcheresse is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Porcheresse. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€765
(€5550)
€1020
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€215
(€1950)
€370
(€3250)
Spouwmuur€175
(€975)
€610
(€2100)
€950
(€3650)
HR++ glas€230
(€1850)
€260
(€3275)
€395
(€4650)
isolatie porcheresse 5370

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Porcheresse?

Waarom moet ook ik mijn huis in Porcheresse isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus of Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en dat levert gemiddeld op €205 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Havelange

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Havelange aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Porcheresse wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Porcheresse voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Porcheresse. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment