Woning isoleren Sinsin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sinsin? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals vloerisolatie of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Sinsin. We gaan aan de slag met onderwerpen als de kruipruimte isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sinsin-5377

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€170,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de aantrekkelijkste acties om je woning in Sinsin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sinsin is betaalbaar (ongeveer € 730 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1675 en de besparing loopt op tot €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sinsin kost ongeveer €5400. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De besparing loopt op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. De winst is ongeveer €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we verscheidene populaire vormen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Sinsin (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Sinsin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sinsin. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€865
(€4700)
€1130
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€205
(€2100)
€300
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1100)
€580
(€2600)
€825
(€3075)
HR++ glas€195
(€2850)
€330
(€3475)
€425
(€5225)
isolatie sinsin 5377

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sinsin?

Waarom zou ik mijn woning in Sinsin isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Luminus of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Somme-Leuze

Met behulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Somme-Leuze kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Sinsin wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sinsin voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Sinsin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment