Woning isoleren Méan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Méan? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Méan. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en K-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mean-5372

 • Significant lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder vervuiling
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode5372
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€168,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website zie je de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Méan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Méan kan zeer goedkoop (om en nabij de € 980 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Méan kost doorgaans €5550. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. De winst is pakweg €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er diverse mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Méan (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Méan is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Méan. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€815
(€7500)
€920
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€200
(€1800)
€320
(€2900)
Spouwmuur€295
(€1125)
€450
(€2300)
€905
(€3250)
HR++ glas€215
(€2700)
€320
(€3350)
€355
(€5025)
isolatie mean 5372

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Méan?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Méan isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder lees je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Havelange

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Havelange aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Havelange
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Méan wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Méan voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Méan. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment