Woning isoleren Evegnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Evegnée? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. plat dak isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Evegnée. Bijvoorbeeld vraagstukken over dakkapel isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-evegnee-4631

 • Besparen op energienota
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode4631
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€173,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Evegnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Evegnée kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €270 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, steenwol, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Evegnée kost gemiddeld €5350. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. De besparing loopt op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het voordeel is ong. €770 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we meerdere populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Evegnée (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Evegnée is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat is dus al gauw €1325 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Evegnée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€635
(€4700)
€930
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€240
(€2550)
€345
(€3050)
Spouwmuur€385
(€1275)
€440
(€2125)
€855
(€3425)
HR++ glas€205
(€2625)
€280
(€3750)
€405
(€5350)
isolatie evegnee 4631

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Evegnée?

Waarom zou ik mijn huis in Evegnée isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Brico, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Soumagne

Door een speciale premie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Soumagne voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soumagne
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Evegnée wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Evegnée voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Evegnée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment