Woning isoleren Micheroux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Micheroux? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Micheroux. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-micheroux-4630

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode4630
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€172,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref je de populairste acties om jouw woning in Micheroux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Micheroux is betaalbaar (plusminus € 780 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Micheroux kost gemiddeld €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je plusminus €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Micheroux (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Micheroux kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 (jaarlijks). Onderstaand tref je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Micheroux. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€575
(€5900)
€1130
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€240
(€2400)
€315
(€3350)
Spouwmuur€240
(€1675)
€580
(€2600)
€850
(€3450)
HR++ glas€250
(€2200)
€290
(€3300)
€365
(€5325)
isolatie micheroux 4630

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Micheroux?

Waarom zou ik mijn woning in Micheroux isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Soumagne

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Soumagne kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Soumagne
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Micheroux wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Micheroux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Micheroux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment