Woning isoleren Romsée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Romsée? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Romsée. Je komt meer te weten over onderwerpen als vloerisolatie en condensvorming. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-romsee-4624

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteFléron
Postcode4624
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de meest rendabele stappen om een woning in Romsée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Romsée is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €280 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de winst ligt rond de €210, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Romsée kost je zo’n €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Het rendement is zo’n €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Romsée (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Romsée kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De besparing komt neer op €1100 (jaarlijks). Op deze website vind je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Romsée. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€815
(€4700)
€1110
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€260
(€1700)
€305
(€3300)
Spouwmuur€180
(€925)
€690
(€2500)
€860
(€3350)
HR++ glas€215
(€2775)
€280
(€4300)
€435
(€4750)
isolatie romsee 4624

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Romsée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Romsée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, dat betekent een winst van 330 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Fléron

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fléron in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fléron
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Romsée wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Romsée voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Romsée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment