Woning isoleren Spa

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spa? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je handige informatie over isolatie Spa. We gaan aan de slag met vraagstukken over de binnengevel isoleren en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-spa-4900

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteSpa
Postcode4900
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€176,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest toegepaste acties om je woning in Spa te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Spa kan erg voordelig (al vanaf € 960 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1875 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Spa kost ongeveer €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. De besparing loopt op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is om en nabij €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Spa (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Spa is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Spa. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€855
(€4950)
€950
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€200
(€1900)
€360
(€2900)
Spouwmuur€335
(€925)
€520
(€2400)
€870
(€3100)
HR++ glas€250
(€2575)
€325
(€4250)
€435
(€5300)
isolatie spa 4900

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Spa?

Waarom moet ook ik mijn huis in Spa isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Spa

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Spa voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Spa
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Spa wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Spa voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Spa. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment