Woning isoleren Pepinster

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Pepinster? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen als bijv. tussenwanden isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Pepinster. We gaan aan de slag met items als spouwmuurisolatie en ventilatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-pepinster-4860

 • Snel terugverdiend
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode4860
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Pepinster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pepinster is goedkoop (gemiddeld zo’n € 790 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pepinster kost ongeveer €5250. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11400. Dit levert op circa €910 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we meerdere interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pepinster (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Pepinster is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Pepinster. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4300)
€695
(€5900)
€1210
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€295
(€2250)
€350
(€3600)
Spouwmuur€395
(€825)
€730
(€2150)
€900
(€3675)
HR++ glas€235
(€1875)
€290
(€3150)
€355
(€4750)
isolatie pepinster 4860

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Pepinster?

Waarom juist nu mijn huis in Pepinster isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en besparen tot €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Pepinster

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pepinster aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Pepinster
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Pepinster wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Pepinster voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Pepinster. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment