Woning isoleren Olne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Olne? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de vliering of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Olne. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de schuur en U-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-olne-4877

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Reductie geluid
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteOlne
Postcode4877
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de interessantste toepassingen om een woning in Olne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Olne is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 910 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Olne kost je zo’n €5000. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Je profiteert van grofweg €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we meerdere mogelijke vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Olne (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Olne is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Olne. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€605
(€5550)
€1230
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€230
(€2300)
€330
(€3500)
Spouwmuur€245
(€1650)
€500
(€2650)
€795
(€3450)
HR++ glas€195
(€2100)
€310
(€3900)
€405
(€5075)
isolatie olne 4877

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Olne?

Waarom zou ik mijn woning in Olne isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, waarbij u een besparing realiseert van €210, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende klussen als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Olne

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Olne in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Olne
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Olne wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Olne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Olne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment