Woning isoleren Trooz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Trooz? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals triple glas en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Trooz. Denk aan items als isolatie van de vloer en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-trooz-4870

 • Minder energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Weinig last van geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuik
GemeenteTrooz
Postcode4870
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€175,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref jij de meest rendabele methodes om een woning in Trooz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Trooz is financieel toegankelijk (al vanaf € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €265 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Trooz kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. De winst is pakweg €770, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Trooz (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Trooz is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Trooz. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3300)
€755
(€5000)
€1130
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€290
(€2250)
€330
(€3350)
Spouwmuur€380
(€825)
€510
(€2375)
€890
(€3275)
HR++ glas€250
(€2100)
€325
(€3400)
€445
(€5150)
isolatie trooz 4870

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Trooz?

Waarom zou ik mijn huis in Trooz isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Gamma, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Trooz

Dankzij de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Trooz voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Trooz
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Trooz wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Trooz voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Trooz. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment