Woning isoleren Thimister-Clermont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Thimister-Clermont? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals isolatie van de gevel en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Thimister-Clermont. We bespreken thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-thimister-clermont-4890

 • Flinke besparing
 • Meer controle in de woning
 • Goed voor het klimaat
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteThimister-Clermont
Postcode4890
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind je de populairste onderdelen om jullie woning in Thimister-Clermont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Thimister-Clermont is voordeling (al vanaf € 830 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Thimister-Clermont kost gemiddeld €5500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is plusminus €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Thimister-Clermont (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Thimister-Clermont is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. Dat is dus al gauw €1475 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Thimister-Clermont. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€755
(€6150)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€285
(€2450)
€300
(€3450)
Spouwmuur€325
(€1600)
€730
(€2600)
€800
(€3600)
HR++ glas€235
(€2950)
€300
(€3650)
€440
(€4800)
isolatie thimister-clermont 4890

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thimister-Clermont?

Waarom zou ik mijn woning in Thimister-Clermont isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Thimister-Clermont

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Thimister-Clermont kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thimister-Clermont
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Thimister-Clermont wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Thimister-Clermont voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Thimister-Clermont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment