Woning isoleren Sint-Joris-Winge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Joris-Winge? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Sint-Joris-Winge. We bespreken topics als dubbel glas en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-joris-winge-3390

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Geluidswerende werking
 • Toekomstbestendig

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check jij de populairste onderdelen om een woning in Sint-Joris-Winge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Joris-Winge kan erg voordelig (vanaf € 940 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €205 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €250 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint-Joris-Winge kost doorgaans €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Hiermee bespaar je ong. €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog enkele mogelijke opties. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Joris-Winge (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Sint-Joris-Winge kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Op deze pagina tref je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Joris-Winge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€685
(€6550)
€1000
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€260
(€1750)
€370
(€2750)
Spouwmuur€205
(€750)
€620
(€2350)
€940
(€3200)
HR++ glas€240
(€2875)
€330
(€3500)
€385
(€4900)
isolatie sint-joris-winge 3390

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Joris-Winge?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Joris-Winge isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €335 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tielt-Winge

Via een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tielt-Winge meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tielt-Winge
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Sint-Joris-Winge wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Joris-Winge voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Sint-Joris-Winge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment