Woning isoleren Vertrijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vertrijk? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen als de gevel isoleren en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Vertrijk. We staan stil bij vraagstukken over de buitengevel isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vertrijk-3370

  • Beter rendement dan spaarrekening
  • Vocht absorberend vermogen
  • Draag bij aan een beter milieu
  • Ook geluidswerend
  • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€173,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Vertrijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vertrijk is goedkoop (ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1775 en het resultaat is zo’n €215, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vertrijk kost doorgaans €5100. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Dit levert op ong. €780 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

  • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
  • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
  • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
  • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
  • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vertrijk (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Vertrijk kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vertrijk. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€855
(€4750)
€1150
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€275
(€1700)
€345
(€2800)
Spouwmuur€280
(€925)
€500
(€2125)
€900
(€3300)
HR++ glas€205
(€2375)
€320
(€3725)
€435
(€5275)
isolatie vertrijk 3370

Veel gekozen Isolatiemerken:

  • Bauder
  • HPX
  • Eurofast
  • Fermacell
  • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vertrijk?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vertrijk isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000 en dat bespaart tot €225, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

  • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
  • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
  • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
  • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
  • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
  • Steenwol: groot watervast vermogen
  • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Boutersem

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

  • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
  • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Boutersem aanbiedt.
  • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
  • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
  • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
  • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vertrijk wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Warmtescan

    Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vertrijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  2. Wat wil je uitgeven?

    Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

  3. Aanbieders vergelijken

    Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Vertrijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

  4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

    De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

  5. Slim ventileren

    In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment