Woning isoleren Kerkom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kerkom? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals tussenwanden isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Kerkom. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kerkom-3370

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€173,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Kerkom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kerkom is interessant (rond de € 760 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €225 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kerkom kost doorgaans €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het voordeel is om en nabij €780, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er allerlei aantrekkelijke opties. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Kerkom (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Kerkom is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Kerkom. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€635
(€5700)
€910
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€255
(€2650)
€315
(€2950)
Spouwmuur€400
(€1625)
€640
(€2050)
€905
(€3650)
HR++ glas€245
(€2375)
€280
(€3750)
€430
(€5325)
isolatie kerkom 3370

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kerkom?

Waarom moet ook ik mijn huis in Kerkom isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand vind je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Boutersem

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Boutersem voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Kerkom wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Kerkom voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Kerkom. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment