Woning isoleren Bunsbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bunsbeek? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als bijv. plat dak isoleren en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Bunsbeek. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de gevel en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bunsbeek-3380

 • Significant lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Geluidswerende werking
 • Veel lokale specialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3380
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check je de populairste werkzaamheden om een woning in Bunsbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bunsbeek kan zeer goedkoop (ongeveer € 900 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bunsbeek kost ongeveer €5800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Je profiteert van pakweg €930 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we meerdere alternatieve opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bunsbeek (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Bunsbeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Hierna tref je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bunsbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€675
(€4750)
€1060
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€245
(€2500)
€315
(€3250)
Spouwmuur€230
(€1475)
€460
(€2350)
€925
(€3525)
HR++ glas€215
(€2150)
€275
(€4125)
€440
(€4750)
isolatie bunsbeek 3380

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bunsbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bunsbeek isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat bespaart tot €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Glabbeek

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Glabbeek op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Glabbeek
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bunsbeek wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bunsbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Bunsbeek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment