Woning isoleren Torhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Torhout? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Torhout. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-torhout-8820

 • Supersnel terugverdient
 • Weinig last meer van vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTorhout
Postcode8820
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€164,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest interessante toepassingen om je woning in Torhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Torhout is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 730 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1700 en de besparing loopt op tot €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Torhout kost plusminus €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De besparing loopt op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Daarmee bespaar je circa €840 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Torhout (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Torhout is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Torhout. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€765
(€5700)
€1020
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€190
(€2150)
€360
(€3050)
Spouwmuur€235
(€1500)
€610
(€2125)
€910
(€3625)
HR++ glas€220
(€2325)
€340
(€3875)
€380
(€5200)
isolatie torhout 8820

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Torhout?

Waarom moet ook ik mijn huis in Torhout isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en dat levert gemiddeld op €275 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Torhout

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Torhout aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Torhout
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Torhout wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Torhout voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Torhout. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment