Woning isoleren Bihain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bihain? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Bihain. We staan stil bij zaken als deuren isoleren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bihain-6690

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode6690
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest rendabele manieren om je woning in Bihain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bihain is goedkoop (vanaf € 890 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bihain kost gemiddeld €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. Hiermee bespaar je plusminus €950 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we verscheidene alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bihain (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Bihain is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per 12 maanden. Onderstaand vind je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bihain. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€765
(€6650)
€990
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€170
(€2150)
€385
(€3500)
Spouwmuur€335
(€1150)
€700
(€2100)
€815
(€3150)
HR++ glas€215
(€1825)
€320
(€3050)
€425
(€4825)
isolatie bihain 6690

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bihain?

Waarom juist nu mijn huis in Bihain isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Vielsalm

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Vielsalm aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vielsalm
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bihain wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Bihain voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bihain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment